luni, 14 iulie 2014

Schimbari benefice aduse de sistemul bonurilor de masa pe card

Avand avantajul de a deservi rapid nevoile salariatului recompensat pentru munca depusa in cadrul unei companii, dar si pe cel al unui debuseu fiscal pentru angajator, bonurile de masa pe card constituie una din cele mai noi metode de acordare a beneficiilor extra-salariale introduce pe piata muncii din tara noastra.

Cumparaturi fara plafon minim prin bonuri de masa pe card

Noua metoda permite inclusiv efectuarea de cumparaturi in valoare mai mica decat suma de 9,35 lei stabilita prin lege ca valoare  a beneficiului extra-salarial pentru o zi de munca efectuata de un angajat.

Pana acum, in cazul bonurilor de masa pe suport de hartie magazinele nu puteau oferi rest la cumparaturi mai mici de 9,35 lei. Bonurile de masa pe card se transforma astfel intr-un portofel electronic bun pentru plata produselor achizitionate din magazinele care accepta plata cu bonuri de masa pe card.

Limita mai mare de utilizare a bonurilor de masa pe card

De asemenea, bonurile de masa pe card acordate de companii angajatilor au o limita mai mare de utilizare decat predecesoarele lor pe suport de hartie. Valabilitatea bonurilor de masa pe card este dictata si de durata anului fiscal.
Astfel un bon de masa pe card emis pana la 31 octombrie are valabilitate pana la data de 31 decembrie a anului respectiv. In schimb, un bon de masa pe card emis pe 1 noiembrie si in zilele ulterioare acestei date isi prelungeste valabilitatea pana la data de 31 decembrie anul urmator.

Sistem asemenator celui cu bonuri de masa pe card din Belgia

Sistemul de acordare a bonurilor de masa pe card, implementat din primarava aceasta pe piata muncii din Romania, este asemanator modelului folosit in Belgia.

In  regatul belgian, angajatii primesc un card special pe care il activeaza prin intermediul unui SMS. Imediat angajatorul le livreaza contravaloarea bonurilor de masa pe card. Valoarea anuala a bonurilor de masa din Romania se ridica la un milliard de euro anual.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu