miercuri, 13 iulie 2016

Lentilele de contact - ce trebuie sa stim?

Indiferent de dioptria pe care o are un pacient, lentilele de contact sunt ideale, ele putand fi personalizate chiar si pana la dioptrii de -30. Inainte de a cumpara produsul trebuie sa ai totusi parerea unui specialist. Acesta va evalua lentilele sugerandu-ti perechea potrivita pentru ochii tai. Tine cont de sfaturile pe care le primesti de la doctorul specialist intrucat acesta este cel care stie ce este mai bine pentru tine. 



Lentilele de contact se folosesc adesea de catre persoanele care au probleme cu ochii. Ele au aceleasi proprietati ca si cele ale ochelarilor, iar scopul acestora este de a corecta refractia ochiului. Exista mai multe tipuri de boli ale ochilor. Printre acestea se pot aminti: miopia, presbiopia, hipermetropia si astigmatismul. Cu ajutorul lentilelor de contact aceste probleme vizuale se pot corecta. Desi sunt intretinute mai greu decat o pereche de ochelari, aceste lentile care se pun direct pe ochi sunt destul de confortabile.


Exista doua tipuri de lentile de contact. Cele moi sunt adesea cele flexibile si se gasesc si in varianta cosmetica. Cele dure sau rigide se folosesc mai rar. Un avantaj al acestui produs pentru ochi este campul vizual care se largeste considerabil spre deosebire de cel pe care o persoana il avea cu o pereche de ochelari. De asemenea, vederea periferica este mult mai buna fata de cea la ochelari. 


Un aspect important este faptul ca privirea se corecteaza in toate unghiurile deoarece lentila de contact se misca odata cu ochiul. Totodata nasul, urechile si tamplele nu mai sufera nicio presiune daca pacientul foloseste lentile de contact. Pentru ca ele se aleg la sfatul si indrumarea medicului specialist, acestea trebuie purtate cu masura. Exista un interval de timp in care acestea se pot utiliza pana la 16-18 ore pe zi, insa trebuie sa discutati cu doctorul pentru a verifica si stabili si acest aspect. 
Informatii furnizate de Optilen Romania, importator si distribuitor lentile de contact estetice si tratare a unor afectiuni de vedere la preturi avantajoase si chiar ieftine in unele situatii. www.optilen.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu