miercuri, 13 iulie 2016

Lentilele de contact - ce trebuie sa stim?

Indiferent de dioptria pe care o are un pacient, lentilele de contact sunt ideale, ele putand fi personalizate chiar si pana la dioptrii de -30. Inainte de a cumpara produsul trebuie sa ai totusi parerea unui specialist. Acesta va evalua lentilele sugerandu-ti perechea potrivita pentru ochii tai. Tine cont de sfaturile pe care le primesti de la doctorul specialist intrucat acesta este cel care stie ce este mai bine pentru tine. Lentilele de contact se folosesc adesea de catre persoanele care au probleme cu ochii. Ele au aceleasi proprietati ca si cele ale ochelarilor, iar scopul acestora este de a corecta refractia ochiului. Exista mai multe tipuri de boli ale ochilor. Printre acestea se pot aminti: miopia, presbiopia, hipermetropia si astigmatismul. Cu ajutorul lentilelor de contact aceste probleme vizuale se pot corecta. Desi sunt intretinute mai greu decat o pereche de ochelari, aceste lentile care se pun direct pe ochi sunt destul de confortabile.


Exista doua tipuri de lentile de contact. Cele moi sunt adesea cele flexibile si se gasesc si in varianta cosmetica. Cele dure sau rigide se folosesc mai rar. Un avantaj al acestui produs pentru ochi este campul vizual care se largeste considerabil spre deosebire de cel pe care o persoana il avea cu o pereche de ochelari. De asemenea, vederea periferica este mult mai buna fata de cea la ochelari. 


Un aspect important este faptul ca privirea se corecteaza in toate unghiurile deoarece lentila de contact se misca odata cu ochiul. Totodata nasul, urechile si tamplele nu mai sufera nicio presiune daca pacientul foloseste lentile de contact. Pentru ca ele se aleg la sfatul si indrumarea medicului specialist, acestea trebuie purtate cu masura. Exista un interval de timp in care acestea se pot utiliza pana la 16-18 ore pe zi, insa trebuie sa discutati cu doctorul pentru a verifica si stabili si acest aspect. 
Informatii furnizate de Optilen Romania, importator si distribuitor lentile de contact estetice si tratare a unor afectiuni de vedere la preturi avantajoase si chiar ieftine in unele situatii. www.optilen.ro


marți, 12 iulie 2016

Propritetati antibacteriene pentru mierea de Manuka

Unica in lume cu proprietati antibacteriene foarte puternice

Originala, fara corespondent in toata lumea, facuta din polen, adunata si preparata de albine din florile arborelui de Manuka, de unde provine si numele sau, originara din indepartata Noua Zeelanda, mierea de Manuka a fost promovata decatre cunoscutul medic Peter Molan, incepand cu anul 1981.
Inca din cele mai vechi timpuri, mierea a fost folosita de catre triburile bastinase din aceasta tara, precum si de colonistii europeni, pentru proprietatile sale fabuloase care au fost certificate si atestate de catre medicina moderna.

Aceasta are proprietati foarte puternice, potrivit manuka.ro, antibacteriene, antimicrobiene, antivirale, antioxidante, antiseptice, antiinflamatorii si antifungice, fiind extrem de utila in intarirea si sustinerea sistemului de aparare a organismului, precum si in ameliorarea unei mari varietati de probleme de sanatete.
Dupa ce este recoltata din stupi, aceasta este studiata in laboratoare acreditate, clasificata si comercializata in mai multe categorii, dintre care cele mai inportante ar fi:
·         Mierea de Manuka Activa – este caracteristici antibacteriene peroxidice
·         Mierea de Manuka UMF – cu propietati antibacteriene non – peroxidice


Cea mai puternica miere raw Wenderspoon

A fost denumita in acest fel, deoarece contine nutrienti de cea mai buna calitate si este foarte eficienta in vindecarea pe cale naturala a diverselor probleme de sanatate.  Este foarte eficienta pentru mentinerea unui sistem digestiv sanatos. Ea contine enzime vii, nu este plina de rezuduri chimice sau alte organisme modifate genetic, si este 100% nepastiorizata, ceea ce insemna ca nutrientii se regasesc in fiecare borcan si ajung in stare naturala la consumatori.
Spre deosebire de celelalate tipuri de miere, aceste tipuri nu sunt procesate in nicun fel, ele ating, in mod natural, temperatura de 42°C, care reprezinta temperatura medie a unui stup de albine.
Antioxidantii, vitaminele, mineralele, precum si gradul de activitate naturala sunt neinfluentate, raman intacte si nu sunt distruse pe parcursul ambalarii si prelucrarii, potrivit articolului “De ce miere de Manuka 100% raw”, aparut pe pagina de internet plantum.ro.


Care tip de miere de Manuka e indicata?

Proprietatile recunoscute ale produsului din gama UMF sunt datorate enzimei metilglioxa, unor acizi aromatici, fenoli si flavonoizi, precum unor compusi de origine necunoscuta cu actiune antibacteriana. Se recomanda in tratarea infectiilor foarte rezistenta la antibiotice, insa trebuie manifestata prudenta datorita aparitiei alergiilor la persoanele expuse la astfel de factori.
Mierea de Manuka Activa contine enzima glucozoxidaza care produce agentul antibacterian peroxid de hidrogen, care este mai bine tolerat de catre organism, de aceea este recomandata persoanelor sensibile la alergeni si copiilor.